Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Yngwie Malmsteen

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Yngwie Malmsteen, född 30 juni 1963 som Lars Johan Yngve Lannerbäck, är en svensk stilbildande gitarrist. Malmsteen är en av hårdrockens största gitarrvirtuoser och har under 80 och 90 talet inspirerat väldigt många kända gitarrister som Paul Gilbert, Michael Romeo, Axel Rudi Pell, Alexi Laiho och många fler. Han nominerades 1984 till en Grammy för sin första soloskiva Rising Force. Skivan belönades som världens mest sålda instrumentala hårdrocksskiva, Yngwie fick pris som årets gitarrist och skivan vann även pris som ”årets instrumentala skiva”. Yngwie tog inspiration av hårdrocken och den klassiska musikens virtuoser så som: Uli Jon Roth, Ritchie Blackmore, Jimi Hendrix, Nicolo Paganini, Antonio Vivaldi och Johann Sebastian Bach. Resultatet av det var en utvecklad snabb teknik inom Shredding och sweeping. Gitarrister som: Timo Tolkki, Paul Gilbert, Axel Rudi Pell och Michael Romeo är några gitarrister som inspirerats av Malmsteens känsla att kombinera hårdrock och klassisk musik.

Malmsteen spelade mycket i små band han skapat som till exempel Rising och PowerHouse. 1983 läste Malmsteen en tidningsannons där man uppmanades att ”skicka in en demo med ditt band och vi gör dig känd”. Malmsteen skickade in en demo och band som UFO, Queensrÿche och Kiss ringde honom och frågade om han var intresserad av att gå med.

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

358 565lyssnare totalt
8 296 921skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare

Nyhetsbrev per e-post

Universal Music Group Få exklusiva turné-, utgivnings- och kampanjuppdateringar om Yngwie Malmsteen från Universal Music.