Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Yggdrasil

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Det finns sju olika musikprojekt under namnet Yggdrasil:


1) De bilder och de låtar du kan lyssna på via Last.Fm är från Yggdrasil som grundandes i början av 2001 av de två medlemmarna Magnus och Gustaf som fortfarande utgör bandet idag. En trummis hittades i Jeremy Child och mot slutet av året spelades den första demon ‘Kvällning’ in och släpptes i 50 exemplar.

Demon genererade ett stort intresse i bandet och ledde till att bandet fick medverka på samlingsskivan ‘Metal Rules vol. 1’ som släpptes av Metal-Rules.com tillsammans med band som Jag Panzer, Persuader och Overlorde.

En nerkortad version av låten Gryningstid spelades in för detta ändamål hösten 2002 och senare samma år spelades demo nummer två - ‘I Nordens Rike’ - in.

2003 ryckte Gustaf in i lumpen och bandet lades till vila tills året efter då en tredje demo skulle spelas in. Den inspelningen avslutades dock aldrig eftersom bandet fick erbjudande om att släppa en fullängdare. De återvände till replokalen och arrangerade om låtarna från deras första två demos och våren 2005 spelades debutplattan ‘Kvällningsvindar över Nordrönt Land’ in.

Två år passerade utan att skivan släpptes så i början av 2007 började bandet själva söka efter nya och mer pålitliga skivbolag och ett par månader senare signades bandet av det tyska bolaget Det Germanske Folket.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

16 216lyssnare totalt
229 116skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare