Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Yellowcard

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Yellowcard, YC, är en amerikansk musikgrupp från Jacksonville, Florida bildad 1997.

Yellowcards genombrott kom igenom albumet Ocean Avenue. Singlar som Way Away,Only One och titelspåret Ocean Avenue gjorde att det fiol-punk-baserade bandet fick stjärnstatus bland ungdomar världen över. 2006 släpptes deras skiva Lights & Sounds. Ben Harper, den förre gitarristen i Yellowcard hoppade av efter succéen med Ocean Avenue och ersattes av Ryan Mendez. Gruppen har ett nytt sound som inte är lika high-school punk som vid Ocean Avenue. Men har ett stadigt rock-sound. Sommaren 2007 släpptes det senaste albumet, Paper Walls.

2008 länmade Peter Mosely bandet.
Just har bandet tagit en paus från musiken, och vet inte när eller om dom kommer tillbaka.
I augusti 2010 efter mycket tissel och tassel blev det officielt att de är tillbaka, deras nya skiva heter When you are though thinking, say yes och kommer ut i slutet av mars.

Bandmedlemmar

* William Ryan Key, sångare
* Sean Michael Wellman-Mackin, violin
* Ryan Mendez, gitarrist
* Longineu W. Parsons III, trummis

Diskografi

* Midget Tossing (1997)
* Where We Stand (1999)
* Still Standing EP (2000)
* One for the Kids (2001)
* The Underdog EP (2002)
* Ocean Avenue (2003)
* Beyond Ocean Avenue: Live at the Electric Factory (2004)
* Lights and Sounds (2006)
* Paper Walls (Sommaren 2007)

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

1 355 396lyssnare totalt
43 037 807skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare