Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Vincent Gallo

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Vincent Gallo, född 11 april 1962 i Buffalo, New York, USA, är en amerikansk skådespelare, regissör, konstnär och kompositör.

Gallo har ett säreget utseende och stor närvaro. Som skådespelare har han varit verksam i en independent-fåra och arbetat med regissörer som Abel Ferrera och Emir Kusturica.

Gallo har gjort sig känd som en mycket frispråkig person och drar sig inte för att såga kollegor med fotknölarna samtidigt som han höjer sig själv till skyarna.

Regidebuten Buffalo ‘66 blev en favorit i independent-kretsar. Den andra andra filmen i egen regi var en roadmovie som hette The Brown Bunny. Filmen ansågs kontroversiell då den innehöll en icke-simulerad sex-scen mellan Vincent Gallo och Chloe Sevigny. Den amerikanske filmkritikern Roger Ebert kallade filmen ”den sämsta filmen som visats i Cannes genom historien” men ändrade senare uppfattning och gav den ett positivt omdöme.

Gallos idoler är Chris Squire, basist i Yes och Richard Nixon. Han gav även 100.000 dollar till George W. Bush valkampanj 2000.

Han har samarbetat med bla. John Frusciante, Jim O´rourke och Steve Shelley. Han hade en relation med PJ Harvey i början på 2000-talet

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

95 402lyssnare totalt
2 114 975skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare