Biografi

Underoath är ett /-band från Ocala, Florida. Underoath grundades år 1998 i den dåvarande sångaren Dallas Taylors sovrum i Ocala, Florida. Bandet blev signat av Takehold Records år 1999 och samma år släppte bandet sin debutplatta, Act of Depression. Det albumet följdes ett år senare av plattan Cries of the Past, en platta som bara hade 5 låtar men som var 40 minuter lång. Bandets uppställning under denna tid ändrades ganska mycket och skapade till slut stabilitet i bandet. Hur som helst hade bandet ett mycket tyngre sound vid den tiden, snudd på och tillsammans med periodisk struktur, tempoväxlingar och elektroniska element. De här första plattorna gav Underoath en liten men hängiven skara fans.

They’re Only Chasing Safety

Under de tidigare månaderna år 2004 drog bandet till studion igen med Wisner för att spela in sin första platta med Spencer Chamberlain på sången och deras andra platta för Solid State. They’re Only Chasing Safety bevisades vara ett genombrotts-succé för bandet, fortsatte att sälja och uppnådde ca. 350,000 plattor sålda. Mycket mer melodiskt än tidigare material och Underoath gick längre och längre från sina -rötter; trummisen Aaron Gillespie gjorde precis lika mycket med sin sång bakom trummorna som Chamberlain gjorde med sina skrik. ”Reinventing Your Exit” och ”It’s Dangerous Business Walking Out Your Front Door” var plattans singlar och båda låtar hade musikvideos som lyckades visas på MTV2 och Fuse. Många fans var rent ut sagt förbannade och ville ha tillbaks det gamla soundet, de tyckte att det här inte var riktiga Underoath.

Define the Great Line

Underoath gick in i studion i januari 2006 för att spela in deras 5:e platta. Matt Goldman (en av grundarna av Blue Man Group) och Adam Dutkiewicz, en gitarrist från Killswitch Engage jobbade med bandet och deras produktion av deras platta som skulle komma att kallas Define the Great Line. Albumet blandade det nymodiga melodiska soundet från They’re Only Chasing Safety med en viss återvändo till deras gamla -rötter.

En version av plattan som inte var färdig läckte ut till internet och alla fildelningssidor fler månader innan skivan släpptes. Underoath medlemmar gick ut med ett pressmeddelande där de sa att låtarna som kommit ut var omixade och inte klargjorda, det var bara en råkopia av ungefär hur låtarna skulle låta och de lovade att deras platta skulle låta helt olik när den var klar.

Fler rykten har gått på internet om Underoath, som t.ex. att bandet ska splittras och att fler medlemmar ska hoppa av. Underoath har gjort ett uttalande om det och har sagt att inget av det är sant. De ska fortsätta med sitt turnerande och uttalandet följdes av en kanadensisk turné och så har Underoath planerat turnéer från den 24:e juli till den 7:e augusti, bl.a. på Warped Tour.

Redigerad av [raderad användare] den 23 jan 2009, 22:31

Källor (se historik)

Den engelska versionen.

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 4. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.