Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Tommy Nilsson

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Erik Tommy Nilsson, född 11 mars 1960, i staden Köping. Och är en svensk artist. Nilsson har varit gift med Malin Berghagen.

Nilsson var sångare i rockbandet Horizont när han fick ett erbjudande om ett skivkontrakt i Frankrike. Den franske producenten Yves Accary var i Sverige för att träffa sin flickvän och fick kontakt med Nilsson. I Frankrike hade Nilsson stora framgångar med sitt debutalbum, en blandning av discorock och ballader. Efter ett par år när han pendlade mellan Frankrike och New York bestämde han sig för att han hade fått nog.

Nilsson återvände till Sverige 1982 och gick sedermera med i hårdrocksbandet Easy Action som släppte skivan That Makes One 1986. Därefter upplöstet bandet då gitarristen Kee Marcello hoppade av för att ersätta John Norum i Europe. Nilsson satsade då på en solokarriär och fick ett stort genombrott med låten Allt som jag känner, en duett han sjöng med Tone Norum 1987. Det gav honom Rockbjörnen som ”Bästa manliga” artist samma år. På det följde den svenska Melodifestivalen 1989, där han framförde det segrande bidraget ”En dag” som slutade på fjärde plats i Eurovision Song Contest 1989. Under 1990-talet hade han fortsatta framgångar, bland annat med Dina färger var blå som användes av Pripps i en reklamfilm.

År 1994 blev hans Öppna din dörr årets låt på Svensktoppen. År 1997 hade han en krogshow på Hamburger Börs tillsammans med Mary Wilson. År 2000 skrev han text och musik till Trollkarlen från Oz på Hälsinglands Träteater i Järvsö.

I den svenska Melodifestivalen 2007 framförde han powerballaden ”Jag tror på människan”, som fick den lägsta poängen någonsin i finalen i Globen.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

28 548lyssnare totalt
181 671skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.
 • MrNorway

  New album out today "Stay straight on the current road"

  29 maj 2013 Svara
 • drinksangria

  låt mig smeka av alla kläder som bara hindrar dig

  18 feb 2009 Svara
 • Asmogriff

  The audience was ignorant enough... hahah

  14 maj 2008 Svara
 • Blippe

  chocked? blockad alltså? Tommy Nillson blockerade den europeiska musikscenen med sin smörsång... osv? Artistbeskrivningen är härmed förklarad underbar! chocked är mycket bättre än shocked.

  20 sep 2007 Svara
 • SauceBlanche

  Karln är ett geni.

  9 jun 2007 Svara
 • Cacciatore

  sure! när, var och hur ?

  19 apr 2007 Svara
 • Gazoline

  Vill du ha sex med mig?

  29 jan 2007 Svara

Topplyssnare