The White Stripes bildades i Detroit 1997 av paret Jack White (gitarr, sång) och Meg White (trummor). De kallade sig själva syskon och de flesta lät sig luras. Då de flera år senare skilde sig kom det dock ut att de var ett par. Jack White och Meg White var gifta mellan 1996 och 2000. 1999 släppte de sitt självbetitlade debutalbum The White Stripes och var då fortfarande ett undergroundband från Detroit. White Stripes andra album släpptes 2000 och hette De Stijl, döpt efter konstnärsgruppen De Stijl. Bandet kännetecknas av att de inte har någon basist, utan bara gitarr, trummor och sång. Jack spelar dock ibland orgel, piano och marimba.

2001 släpptes deras tredje album, White Blood Cells, och The White Stripes blev vid den här tiden, speciellt i England, väldigt stora. 2003 så kom deras uppföljare Elephant ut. Nu började bandet nå hitlistorna, speciellt med singeln Seven Nation Army, som är en av deras mest populära låtar (kanske på grund av det speciella riffet). 2004 släpptes en live-dvd samt en oauktoriserad biografi-dvd, och 2005 kom deras album Get Behind Me Satan som också blev väldigt lyckat. Samma år gifte sig Jack White med modellen Karen Elson som kan ses i videon till Blue Orchid, en av singlarna på albumet.

Det nya albumet, Icky Thump, släpptes den 15 juni 2007 i Tyskland, 18 juni i Storbritannien och övriga Europa samt den 19 juni i resten av världen.

Redigerad av zlavek den 6 aug 2008, 22:15

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 2. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.