Taggar

Om detta album

1st är en EP-skiva av den finländska rockgruppen The Rasmus (då kända som bara ”Rasmus”), utgiven den 16 december 1995.

EP-skivan producerades och gavs ut självständigt genom bandets dåvarande manager Teja Kotilainens skivkontrakt Teja G. Records. Under en kort tid var den mer eller mindre som en demo för att fånga intresse hos riktiga skivbolag. I februari 1996 hade Warner Music Finland visat intresse för gruppen vilket ledde till skivkontrakt med dem samma månad. Därefter gav man ut alla kommande skivor genom Warner Music Finland.

1st spelades in i november 1995 hos Studio 303 i Helsingfors av Teja Kotilainen. Den består av fyra låtar, varav tre av dem senare hamnade på debutalbumet Peep i september 1996. Den fjärde låten Rakkauslaulu (finska för ”kärlekssång”) kom inte med på albumet, troligtvis på grund av att den hade en finsk text vilket inte uppskattades. Samma sak hände med låten Ufolaulu från 1997, som aldrig fick en plats på albumet Playboys. Dock går Rakkauslaulu att hitta på samlingsalbumet Hellofacollection från 2001 och är idag vanlig när bandet uppträder live.

Namnet ”1st” kommer från att detta helt enkelt var den första skivan bandet någonsin gav ut. Ibland beskrivs 1st felaktigt som en singel istället för en EP, vilket i regel inte stämmer då ”1st” inte är titeln på någon låt. CD-omslaget ritades av medlemmarna tillsammans med Teja Kotilainen.

Låtlista:
1. Frog – 2:36
2. Funky Jam – 2:15
3. Myself – 3:31
4. Rakkauslaulu – 3:36

Alla låtar är skrivna av The Rasmus.

Andra utgåvor

Lyssnartrend

37lyssnare totalt
579skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Utforska mer

Lyssna på, köp eller dela

Köp

  • 579
    skrobblingar
  • 37
    lyssnare
Inte många personer har skrobblat 1st på sistone.
Lär dig mer om att skrobbla

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.