Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

The Psychedelic Furs

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

The Psychedelic Furs, brittisk new wave/punkgrupp bildad i London 1977.

The Psychedelic Furs ursprungliga gruppmedlemmar var bröderna Richard (sång) och Tim Butler (bas), Roger Morris (gitarr), och Duncan Kilburn (saxofon). Snart tillkom även John Ashton (gitarr) och Vince Ely (trummor). De släppte sin självbetitlade debut 1980 och det blev en måttlig framgång i England. Med nästa album Talk Talk Talk fick gruppen en hit med ”Pretty in Pink”. Vid det tredje albumet hade Kilburn och Morris lämnat gruppen. De övriga fortsatte och fick en ganska stor hit med ”Love My Way”.

Gruppens sista stora hit blev ”Heartbreak Beat” från albumet Midnight to Midnight från 1987. Gruppen gav ut två album till innan man 1991 gav upp och splittrades.

Diskografi

* The Psychedelic Furs (1980)
* Talk Talk Talk (1981)
* Forever Now (1982)
* Mirror Moves (1984)
* Midnight to Midnight (1987)
* Book of Days (1989)
* World Outside (1991)

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

439 131lyssnare totalt
3 960 019skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.
  • JessiBelen

    Me encanta Love My Way

    29 maj 22:04 Svara
  • polloramone

    Sorprendente y fascinantemente oscura!

    30 apr 03:51 Svara
  • limonad_limonad

    Неплохо, то есть необходимости слушать нету.

    24 mar 09:48 Svara
  • chamberofhellos

    I dig Richard Butler's voice.

    26 feb 01:29 Svara
  • Ricro

    best first post-punk wave neo-psychedelic band ;-)

    19 dec 2013 Svara
  • IAmMrDexB

    ↓‎Probably be beaten by One Direction ;)

    8 okt 2013 Svara
  • Nekro__b

    Pretty in Pink

    21 aug 2013 Svara
  • gonetobeach

    Ugly or not ugly. They put on one hell of a show. There are not too many band that sound as good live in 2013 as they did in 1987. These guys are awesome.

    17 aug 2013 Svara
  • djb1993djb

    serious contender for the ugliest band this universe has ever beheld

    14 aug 2013 Svara
  • Antonionii

    Can't believe I had the chance to see them live a couple of years ago. One of my all-time favorite band. Probably the most underated new wave-post-punk.

    24 jul 2013 Svara
  • true-romance

    the ghost in you <3

    15 jun 2013 Svara
  • Nakkinak

    best first wave neo-psych band

    2 maj 2013 Svara
  • slowpulse-girl

    one of my first loves

    17 apr 2013 Svara
  • Skygazer1

    The Remasterd "Forever Now" sounds fantastic. It's like the same songs, but with way more depth and musical complexity and richness. It's a revelation and I highly recommend it to anyone who loves the early period of this bands music.

    5 apr 2013 Svara
  • NeroAsTheLife

    Listening to this band is really perfect for my current mood...outside is snowing,I had a shitty day,but a really nice night,I just came back home and I've just smoked the last one before sleeping..the dreaming one..and the notes,the guitars and the sax of Sister Europe is makin floating on the pre-sleeping waters :)

    30 mar 2013 Svara
  • hatchwell

    i have an unhealthy obsession with sister europe

    28 feb 2013 Svara
  • isakijeszy

    нормально так идет

    25 feb 2013 Svara
  • Skygazer1

    Miracle drivel optical sewer...

    20 feb 2013 Svara
  • JovialVole

    Great music i love to dance to these when I am alone. I also like this surreal film it makes me smile http://www.youtube.com/watch?v=NM67TGw2NCs

    14 feb 2013 Svara
  • letunwind

    why so fucking unappreciated

    10 feb 2013 Svara
  • Alla 255 hojtningar