The New Pornographers är ett kanadensiskt indierockband bildat 1997. Gruppen framstod i början som något av en ”supergrupp” då flertalet medlemmar tidigare uppnått ryktbarhet genom andra kanadensiska indieakter. De mest framträdande medlemmarna är A.C. Newman och Neko Case, som båda framgångsrikt gett ut skivor i eget namn.

Det första albumet hette Mass Romantic och gjorde att bandet blev mer kända än de någonsin hade kunnat hoppas på. Skivan gavs ut på skivbolaget Matador Records år 2000 men blev senare remastrad och återutgavs samma år som det andra albumet Electric Version kom ut 2003…

2005 gavs albumet Twin Cinema ut och den 21 augusti 2007 släpps The New Pornographers nya album, Challengers.

Bandmedlemmar

* Dan Bejar från Destroyer och Swan Lake
* Kathryn Calder från Immaculate Machine
* Neko Case, soloartist, även från Maow och cub
* John Collins of The Evaporators
* Kurt Dahle från Limblifter och Age of Electric
* Todd Fancey, soloartist (som Fancey) och Limblifter
* Carl Newman, soloartist (som A.C. Newman), även från Superconductor och Zumpano
* Nora O’Connor från The Blacks och Andrew Bird’s Bowl of Fire
* Blaine Thurier, självständig filmskapare

Diskografi

Studioalbum

* 2000 - Mass Romantic
* 2003 - Electric Version
* 2005 - Twin Cinema
* 2007 - Challengers

Livealbum

* 2006/2007 - LIVE!

Redigerad av arrdis den 27 sep 2007, 16:17

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.