Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

The Mamas & the Papas

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

The Mamas and the Papas, pop och folk-rock-grupp bildad i New York, USA år 1964 under namnet The New Journeymen, men bytte namn till The Mamas and the Papas i oktober 1965. Kort efter att gruppen bytt namn slog man sig ner på USA:s västkust i Kalifornien. Gruppen är känd för sina många harmonirika lätta pophits, och är en av de mest representiva grupperna inom den ljusa pop som skapades i Kalifornien under andra halvan av 1960-talet.

Det var också på den tiden lite udda och nytt med både kvinnlig och manlig stämsång i samma grupp. Några av gruppens mest kända hits är ”California Dreamin’ ”, ”Monday, Monday”, ”Dedicated to the One I Love”, ”Creeque Alley” och ”Dream a Little Dream of Me”.

Diskografi:
If You Can Believe Your Eyes and Ears (1966)
The Mamas and the Papas (1966)
Deliver (1967)
The Papas and the Mamas (1968)
People Like Us (1971)
Monterey International Pop Festival (live) (1971)
Greatest Hits Live In 1982 (1989)

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

935 437lyssnare totalt
9 303 226skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare

Nyhetsbrev per e-post

Universal Music Group Få exklusiva turné-, utgivnings- och kampanjuppdateringar om The Mamas & the Papas från Universal Music.