The Decemberists är ett indierockband från Portland, USA. Namnet The Decemberists kommer av den engelska benämningen på deltagare i dekabristupproret i Ryssland på 1800-talet.


Medlemmar

* Colin Meloy (sångare, gitarr)
* Chris Funk (gitarr, multi-instrumentalist)
* Jenny Conlee (hammondorgel, dragspel, melodica, piano, keyboards)
* Nate Query (bas, kontrabas) - förutom på Her Majesty och singeln Billy Liar
* John Moen (trummor, melodica) - The Crane Wife

Diskografi

Album

* 2002 - Castaways and Cutouts
* 2003 - Her Majesty the Decemberists
* 2005 - Picaresque
* 2006 - The Crane Wife

EP

* 2003 - 5 Songs
* 2004 - The Tain
* 2005 - Picaresqueties

Redigerad av Coldblood den 28 jan 2008, 22:46

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 2. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.