Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Sum 41

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Sum 41 är en kanadensisk musikgrupp från Ajax Ontario. Bandet bildades 41 dagar in i sommaren (31 juli 1996), därav namnet Sum 41, och 1999 fick man skivkontrakt med Island Records. Gruppen spelar Punkrock i likhet med grupper som Green Day, Simple Plan, Blink-182 och Good Charlotte.

Gruppens fjärde skiva tillägnades en soldat, Chuck Pelletier, som räddade Sum 41 när deras hotell blev beskjutet i Kongo då de spelade in en dokumentär för War Child Canada.

Historia.

Medlemmarna i Sum 41 började spela när de gick i High School. Först så hette de Kaspir, men de bytte namn till Sum 41 inför en supernovashow 28 september, 1996. De kom på namnet genom att det var 41 dagar in på sommaren, summer Sum 41. Basisten Cone McCaslin kom med bandet 1999 efter att de hade sökt igenom många basister. Bandet hade med sig en kamera när de gjorde saker som att råna en pizzabutik med vattenpistoler. De gjorde också deras 41 dans inför en teater. Om man vill se dem, finns de på en bonus-Dvd till albumet Does This Look Infected. De fick ett skivkontrakt med Island Records 2000. De hade hård konkurrens med de populära Green Day och blink-182. Sum 41 släppte albumet Half Hour of Power den 27 juni 2000. Den första singel låten som släpptes heter Makes No Difference. Till den singeln har de två olika musikvideor. Den ena videon bestod av ihopklippta filmklipp. Den andra filmen var när bandet hade ett houseparty och en bil kraschar in i huset till låten Makes No Difference.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

Ledsen, det uppstod ett problem när dessa listor skulle hämtas. Försök igen om några minuter.

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare