Biografi

Sentenced var ett band från Finland, startat 1989 i staden Uleåborg. Bandet började som ett Melodiskt Death metal-band och var enligt många en stor inspiration för den växande Melodiska Death metal-scenen (främst i Göteborg). Bandet är dock mest känt för sina senare skivor som bäst kan beskrivas som Gothic / Doom metal blandat med depprock. Sentenced splittrades oktober 2005.
I februari 2009 avled gitarristen och en av grundarna till bandet, Mika Tenkula av en hjärtinfarkt.

Medlemmar

Sista uppsättning:

* Ville Laihiala - sång
* Miika Tenkula - gitarr
* Sami Lopakka - gitarr
* Sami Kukkohovi - bas
* Vesa Ranta - trummor

Tidigare:

* Taneli Jarva - sång/bas
* Lari Kylmänen - bas

Diskografi

Album

* Shadows of the Past (1991)
* North From Here (1993)
* Amok (1995)
* Down (1996)
* Frozen (1998)
* Crimson (2000)
* The Cold White Light (2002)
* The Funeral Album (2005)

Övrigt

* When Death Join Us (Demo, 1990)
* Cronology Of Death (Split, 1991)
* Rotting Ways to Misery (Demo, 1991)
* Journey to Pohjola (Demo, 1992)
* Demo 1994 (Demo, 1994)
* The Trooper (EP, 1994)
* Love and Death (EP, 1995)
* Story: A Recollection (Samling, 1997)

Redigerad av katashiii den 25 feb 2010, 12:51

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 2. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.