Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Robert Rich

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Robert Rich (född augusti 23, 1963), en ambient musiker och kompositör, baserad i Kalifornien, USA. Med en diskografi som spänner över 30 år och med flera än 30 album, anses han som en figur vars ljud har i hög grad påverkat dagens ambient. Även om hans musik har hjälpt definiera övriga genrer av ambient musik, dark ambient, tribal och trance är det fortfarande svårt att kategorisera. En del av hans unika musik kommer från självgjorda akustiska och elektroniska instrument.

Han har framträtt i grottor, katedraler, planetarier, konstgallerier och konserthus i Europa och Nordamerika. Hans all-natts sömn Konserter, testas först i 1982, blev legendariska i San Francisco-området. År 2001 släppte han ett album med titeln Somnium, en 7-timmars album indelade i tre spår på en DVD-video. Albumet var en studio sammanställning av Sleep konsertupplevelse som han skapade under 1980-talet vid Stanford, kanske den längsta sammanhängande musikstycke någonsin släppts.
År 1992 bildade han en ny grupp som kallas Amoeba och har släppt tre album.
Hans medarbetare under åren inkluderar Steve Roach, Brian ”Lustmord” Williams, Lisa Moskva, Alio Die, Urdu och Ian Boddy.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

82 951lyssnare totalt
1 283 968skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare