Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Raised Fist

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Raised Fist är ett svenskt hardcoreband från Hertsön i Luleå signade på Burning Heart Records. Bandet grundades 1993, och namnet är inspirerat från Rage Against the Machine-låten ”Know Your Enemy” där texten går ”Born with an insight and a raised fist”. Bandet hade tidigare influenser band av den gamla skolan av hardcore såsom Gorilla Biscuits, Youth of Today liksom av den stora scenen i Norrland när de bildades, men har under tidens gång skapat sig egna stil med influenser från black metal, death metal, old school hardcore, punk och rock ‘n’ roll.

Diskografi

* 1994 - You are Not Like Me (EP)
* 1996 - Stronger Than Ever (EP)
* 1998 - Fuel
* 2000 - Ignoring The Guidelines
* 2001 - Watch Your Step Kid (samlingsalbum)
* 2002 - Dedication
* 2006 - Sound of the Republic
* 2009 - Veil of Ignorance

Bandmedlemmar

* Marco Eronen - Gitarr
* Daniel Holmberg - Gitarr
* Matte Modin - Trummor
* Andreas ”Josse” Johansson - Bas
* Alexander ”Alle” Hagman - Sång

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

123 501lyssnare totalt
6 786 116skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.