Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Perkele

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Perkele är ett band från Göteborg som startade 1993 och spelar Oi!-musik av klassisk typ. Temat i deras texter är arbetarklassens situation i Sverige och resten av världen, samt handlar om att man ska vara stolt över den man är. Bandet har på senare tid genomfört flera konserter utomlands och fått stor uppmärksamhet, Perkele är antagligen Sveriges mest kända Oi!-band. Bandet startade år 1993 och bestod då av fyra medlemmar. 1996 lämnade två medlemmar bandet och de blev ett tremansband med Ron som spelar gitarr och samtidigt sjunger, Chris som kör bas och sjunger andra stämman då det behövs, och Jonsson som spelar trummor. Perkele har gett ut sammanlagt 5 stycken skivor.

Bandet består av:
Ron Gitarr och sång
Chris Bas och kör
Jonsson Trummor

Diskografi
1998 - Från Flykt Till Kamp
2001 - Voice Of Anger
2002 - No Shame
2003 - Göteborg
2003 - Stories From The Past
2005 - Confront


Externa länkar
www.perkele.se
www.perkele-oi.com
Perkele på myspace

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

23 539lyssnare totalt
1 871 957skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.
  • zirkore

    Aguante Perkele!!! Saludos desde México. .

    4 jul 23:51 Svara
  • HoxtonTom

    Overrated

    5 jun 05:11 Svara
  • ccorpion666

    good band! Oi fellas

    3 apr 01:42 Svara
  • GrindCrusherrr

    Artfed - my opinion is that "Langtan" is their best album. Partly "Stories From The Past" and the rest are their best songs.

    1 apr 12:21 Svara
  • GrindCrusherrr

    Yes paddypunx, they are skinheads bands. In particular No Remorse and Freikorps. Faktor Deutchland is rechtrock band and also included in the nazi-skin movements around the world.

    1 apr 12:15 Svara
  • zirkore

    Buenísimos. .. saludos desde México

    1 apr 01:24 Svara
  • Artfed

    Very good new album, it certainly not as atmospheric "No Shame", but it's better than "Perkele Forever". Oi!

    9 okt 2013 Svara
  • GrindCrusherrr

    Fuck anti-nazis ! Despite аll this Perkele is amazing band ! ...Like Faktor Deutchland, No Remorse, Freikorps and many more recht and r.a.c. bands !

    8 okt 2013 Svara
  • AndMetal13

    Pride and glory !

    3 aug 2013 Svara
  • AnuSSnapis

    so i listened to this band and what can i say? the lyrics are stupid. sure the songs are catchy and well performed, but wtf? they are singing about how police are harassing them for being skins? that hey have no money no jobs and no future? that hey are beating some bastards and so on etc - the classic skinhead lyrical themes. BUT THEY LIVE IN FUCKING SWEDEN! a rich, peaceful country with great social guaranties and the nicest police officers in europe. and they also mock some "trendy bastards" when they buy old school skinwear themselves. so sorry guys, i think you are posers and you are the trendy bastards.

    12 jul 2013 Svara
  • Jerremy_sole

    Mii85: so what? I'd call my band Perkele if they wouldn't, anytime. I'm not even slightly finnish.

    12 maj 2013 Svara
  • Mii85

    Wait, what.. Swedish band called "perkele"? lol

    26 feb 2013 Svara
  • pissaliisa

    när ska ni komma till Finland?

    19 jan 2013 Svara
  • mai_neim_iz_OZN

    everytime i listen to perkele my day turn out perfect!

    16 nov 2012 Svara
  • GARDARIKAMUSIKK

    Raw pagan from Finland

    28 sep 2012 Svara
  • mai_neim_iz_OZN

    my favorite Oi! band, they are fucking magnificent!!!

    20 sep 2012 Svara
  • Antisocial29

    Cheers!! Perkele Tjskins oi! Oi! Oi!

    6 aug 2012 Svara
  • VinnyCrever

    Do you really care when you're six feet under the ground?

    26 jul 2012 Svara
  • PORNOLUX

    everyone loves you when you are dead!

    10 jul 2012 Svara
  • xviscountx

    http://gnwp.ru/45212-perkele-1994-2010-15-cd-diskografiya.html

    25 maj 2012 Svara
  • Alla 286 hojtningar

Topplyssnare