Biografi

Parkway Drive är ett metalcoreband från Byron Bay, New South Wales, Australien, som bildades 2002. Vid den tiden övade de i källaren i Parkway House, i vilket en av medlemmarna är född och uppvuxen. De spelade även sina första spelningar i den källaren. När medlemmarna började prata om att hitta ett namn försökte de först hitta något med metal-/deathklang men bestämde sig sedan för att ta något simpelt. Då fick en av medlemmarna snilleblixten att döpa bandet efter gatan intill vilken Parkway House befann sig.

Bandet består i dagsläget av Winston McCall (vocals), Jeff Ling (gitarr), Luke Kilpatrick (gitarr), Ben Gordon (trummor) och Jia O’Connor (bas).

Skoningslösa framträdanden och ett oräkneligt antal turnéer är den främsta nyckeln till bandets framgång. Mest kända är de på hemmaplan, det vill säga på den australiensiska hardcore- och metalscenen, men de har allt eftersom byggt upp en vid fanbase världen över.

Bandets fullängdsdebut “Killing With A Smile” kom ut 2005, och följdes av en andra fullängdare med namnet ”Horizons”, som släpptes den 6 oktober 2007. Båda albumen har mixats och producerats av Killswitch Engage-gitarristen Adam Dutkiewicz (Underoath, As I Lay Dying, Unearth, Killswitch Engage).
Parkway’s första släpp någonsin var en delad EP som spelades in tillsammans med metalcorebandet I Killed the Prom Queen, och cirka ett år senare släppte de sin egen EP med titeln ”Don’t Close Your Eyes”.

Den 28 juni 2010 gav Parkway Drive ut sitt senaste album, ”Deep Blue”, den här gången fick Joe Barresi mixa och producera. Albumet debuterade på andra plats på den Australienska billboard-listan redan 4 timmar efter det släpptes.

Redigerad av Chaarliee den 5 mar 2011, 19:54

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 8. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.

Mer information

Från andra källor.

Länkar
Skivbolag