Biografi

Det finns två artister med namnet Paragon, den andra en rappare från Stockholm (1), det andra är ett metal-band från Tyskland (2).

1. Paragon (Simon Molin), även känd som Simon Emanuel sedan en tid tillbaka är svensk rappare från Södermalm, Stockholm. Medlem av gruppen (och skivbolaget) Hemmalaget. Föredetta medlem i kollektivet ”Royal Blood” då han rappade på engelska men bytte till svenska runt 1999. Texterna handlar ofta om hemstaden Stockholm. Kusin till sångerskan Agnes Carlsson som han 2007 arbetar med i studion.

Diskografi

* Stadsbarn (album, 2003)
* Ni borde älska mig (mixtape, 2004)
* Löftet (album, 2005)
* Nästan berömd (mixtape, 2006)
* Länge leve laget (mixtape, 2007)
* Glöd (album, 2008)
* Simon Emanuel - I Simon Tid (mixtape, 2010)

Alias

* P Gonzarelli
* GON
* Prinsen av huvudstan
* Gon Travolta
* G. O. N

2. Paragon är ett speed metal/power metal-band från Hamburg, Tyskland.

Paragon grundades av gitarristen Martin Christian. Deras första album hette World of Sin och släpptes 1994, men kort därefter gick deras skivbolag Blue Merle i konkurs, och Martin bestämde sig för att bandet skulle ta en paus.

Ca två år senare hittade Martin fyra nya medlemmar (Andreas, Jan, Markus, & Claudius) och spelade in skivan The Final Command. 1999 släppte de Chalice of Steel. År 2001, släppte Paragon Steelbound.

Bandets bassist Jan Bünning lämnade bandet efter att de spelat in Forgotten Prophecies år 2007. Han ersattes av Dirk Seifert.

Bandet planerar att släppa sitt nästa album 2008, på sitt nya skivbolag Massacre Records.

Nuvarande medlemmar:
Andreas Babuschkin - sång
Martin Christian - gitarr
Günny Kruse - gitarr
Dirk Seifert - bas
Christian Gripp - trummor


Tidigare medlemmar:
Sång:
Chris Barena (1990-1994)
Kay Carstens (1994-1996)


Gitarr:
Frank Hellweg (1990-1991)
Marcus Cremer (and Bass) (1991-1993)
Wolfgang ”Woko” Köhler (1993-1994)
Tommy Eichstädt (1995-1996)
Daniel Görner (1995-1996)
Claudius Cremer (1996-2003)


Bas:
Dirk Sturzbecher (1990-1995)
Uwe Wessel (1995-1996)
Jan Bünning (1996 - 2007)


Trummor:
Kay Neuse (1990-1996)
Markus Corby (1996-2005)

Redigerad av Roggan016 den 17 sep 2011, 11:42

Källor (se historik)

wikipedia.org

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 6. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.

Mer information

Från andra källor.

Länkar