Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Panetoz

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Panetoz är en svensk hiphop-grupp från Jordbro, Stockholm. Medlemmarna kommer från Gambia, Etiopien, Angola, Kongo och Sverige/Finland.

Panetoz inspiration kommer mycket från afrikanska rytmer. Musikstilen är väldigt unik och framträdandena är långt ifrån det man är van att se när det gäller svensk hiphop. Det handlar om att sprida glädje och dans, vilket de gjort på många stora scener, bland annat som förband till Busta Rhymes och Magic System.

Karriär

Första introduktionen för den stora massan kom när de medverkade med låten Efterfest i Hitmakers i Kanal 5 2008 som leddes av Carolina Gynning. Där blev de erbjudna ett skivkontrakt från det danska skivbolaget Phatphase. Efterfest gavs ut som en digital singel i Danmark, Norge och Sverige med en remix där den danske artisten Mosays gästade.

Genom skivbolaget PNTZ Vägen Ut som de själva driver släppte Panetoz sin officiella debutsingel Mama Africa den 11 augusti 2009 i samband med deras framträdande på Ung08-festivalen i Stockholm. Låten blev väldigt populär i radiostationerna SR Metropol, Din Gata och P3 Street och Panetoz blev även valda som förband åt Busta Rhymes.

Uppföljaren Känn Dig Fri släpptes 15 mars 2010 gick även den bra på nämnda radiostationer och lyckades även ta sig in på MTV där den toppade som nr 2 på top 7 @ 7 New Music, slagen endast av N.E.R.D.

2011 släpptes singeln Mer Än Ord.

Kuriosa:
Namnet Panetoz] kommer från bokstäver i de tre grundarnas namn, Pa Modou, Nebeyu och Tobias. Tobias är dock inte med längre. Panetoz har nu 5 medlemmar: Pa Modou, Nebeyu, Johan, Daniel och Chris.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

46 005lyssnare totalt
310 925skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.