Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Organism 12

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Luthagen, Uppsala

Per Johan Hellqvist, tidigare känd under artistnamnet Organism 12 men numera som Organismen (och ibland som Herr Ågren eller bara Ågren, då som ena halvan av Öris & Ågren), född 7 mars 1980, är en svensk rappare från Luthagen, Uppsala. Han har bland annat varit medlem i grupperna Mobbade Barn med Automatvapen, Retarderat Eleverade, Sedlighetsroteln samt Ungdumshälsan. Organismens vapendragare/beatmakare/producent/DJ är sedan många år tillbaka Mattias ”DJ Large” Hedbom (som även han var med i MBMA). Organismen har samarbetat med bl.a. Pst/Q, Öris, Promoe. Han har också gästat på ett otal låtar, främst bröderna i DBS men även t.ex. Anton Kristiansson, Onkl P och Mange Hellberg.

Artistnamnet kommer ursprungligen från filmen Gröna ögon från rymden, där en katt från rymden letar efter ”Org 12” för att reparera sitt kraschade tefat.

Organismen är medlem i, och tillsammans med Öris en av grundarna av, hiphopkollektivet DBS, Det Blå Skåpet. I Det Blå Skåpet ingår även bl.a. Pst/Q, Öris, Daltone, Toffer, Mächy, Roffe Ruff, queff, Martin Zamora, Sebbe, Bobbo och Marke.

Diskografi

* 1998 – Full och Förvirrad
* 1999 – Den där Herr Ågren
* 2001 – Bakom Kulisserna
* 2002 – Ett hund
* 2004 – Petar på döda saker med pinnar
* 2005 – Garotta Di Ansjovis
* 2006 – Versioner vol. 1
* 2007 – Versioner Vol. 2

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

27 305lyssnare totalt
712 103skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare