Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Nicolai Dunger

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Nicolai Dunger, född 1968, är en svensk singer/songwriter. Han är uppväxt i Piteå och var i unga år en lovande fotbollsspelare och tränade i Malmö FF, men skrev aldrig på något kontrakt utan lämnade istället fotbollen till förmån för musiken. Han har samarbetat med musikprofiler som Jari Haapalainen, Björn Yttling, Johan Berthling, Bonnie ‘Prince’ Billy och Jonas Kullhammar.

Diskografi

1996 - Songs Wearing Clothes
1997 - Eventide
1999 - This Cloud is Learning
2001 - Blind Blemished Blues
2001 - Soul Rush

2001 - A Dress Book
2002 - Sweat Her Kiss
2002 - The Vinyl Trilogy
2002 - Tranquil Isolation
2004 - Here’s My Song. You Can Have It… I Don’t Want It Anymore / Yours 4-ever Nicolai Dunger
2006 - Nicolai Dunger sjunger Edith Södergran
2007 - Rösten Och Herren
2008 - Nicollide And The Carmic Retribution
2009 - Play
2011 - Ballad of This Land

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

52 002lyssnare totalt
478 474skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.
  • yobbfixmeup

    thank you spotify for recommending him to me. he's lovely.

    22 jan 2010 Svara
  • dememe

    Great! I love it.

    22 jan 2010 Svara
  • 1amity

    Has Andrew Bird's voice

    29 dec 2009 Svara
  • nekogai555

    wonderful stuff. <3

    6 dec 2009 Svara
  • divinemissh

    Anyone have any guitar tabs for this guys stuff?

    12 aug 2009 Svara
  • krakebonik

    I love his records where he's singing in swedish! Pure Bliss!

    9 jan 2009 Svara
  • shh_andlisten

    I sell my soul to everyone that makes me happy inside. Yes, I do. <3

    17 dec 2008 Svara
  • wachris

    I'm glad I found this guy. The Tallest Man on Earth is almost a pretty cool Swedish folk singer. As a folk fan, I can only imagine all of the local talent scattered throughout Europe.

    16 nov 2008 Svara
  • MusicaCautiva

    Could anyone add any of the brilliant songs in swedish from Dungers cd "Rösten och herren"?

    2 aug 2008 Svara
  • tigerbalsam

    Lyckoskatt!?! The title is Lyckokatt! Lyckoskatt would be tax on happiness and lyckokatt is cat of happiness (there could be other interpretations, of course)

    2 jan 2007 Svara

Topplyssnare