Biografi

Mortiis, egentligen Haavard Elefsen, född 25 juli 1975, är en norsk ///-musiker.

Han var tidigare basist i Emperor, men har sedan 1993 haft en framgångsrik karriär som soloartist. År 2001 i samband med The Smell Of Rain, bildades ERA 2, och Mortiis blev till en grupp. Vid denna tidpunkt bytte även Mortiis stil, från majestätisk till en mer kommersiellt säljbar stil. Mortiis började även att sjunga i ERA 2. I ERA 3 är Mortiis mycket aggressivare och skrikigare. Mortiis har även skrivit en bok, ”Secrets of My Kingdom”, som släpptes tillsammans med en nyutgåva av The Stargate år 2001.

Mortiis blev klar med sitt nya album, The Great Deceiver, i mars 2009, men har inget datum för release än. Bandet har däremot gjort ett album med låtar som inte passade in på The Great Deceiver, med namnet Perfectly Defect, som släpptes för gratis nedladdning på bandets hemsida den tionde oktober 2010.


Diskografi

Era I

1993 The Song of a Long Forgotten Ghost
1993 Født til å herske
1994 Ånden som gjorde opprør
1995 Keiser av en dimensjon ukjent
1995 Blood and Thunder
1996 Crypt Of The Wizard
1999 The Stargate

Era II

2001 The Smell Of Rain
2003 The Smell Of Rain remixes

Era III

2004 The Grudge
2007 Some Kind of Heroin (The Grudge remixes)
2010 Perfectly Defect
2011 The Great Deceiver

Redigerad av [raderad användare] den 9 okt 2010, 22:33

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 8. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.

Mer information

Från andra källor.

Länkar
Skivbolag