Biografi

Millencolin är ett skatepunkband från Örebro i Sverige, som grundades 1992. Debutalbumet Tiny Tunes, senare kallat Same Old Tunes, gavs ut 1994.

Historia

Millencolin grundades under andra halvan av 1992 av Nikola Sarcevic, Mathias Färm och Erik Ohlsson. Fredrik Larzon kom med i bandet 1993. Bandet var ett av de första som kontrakterades av skivbolaget Burning Heart Records. Innan Millencolin bildades spelade medlemmarna i band som Charles Hårfager, Seigmann och Kung Pung.

Millencolin har genomfört flera världs- och europaturnéer under sin tid, och detta har medfört att de har fans hela jorden runt. Nikola Sarcevic sjunger också solo och hans första album Lock-sport-krock kom ut i juli 2004. Mathias Färm är även sångare i bandet Franky Lee.

1994 släpptes debutalbumet Tiny Tunes, men Warner Bros stämde då Burning Heart Records eftersom Tiny Toons (observera stavningsskillnaderna) är ett registrerat varumärke tillhörande bolagsjätten. Omslaget och namnet på debutplattan ändrades därför till Same Old Tunes.

Millencolin deltar på ett album, som gavs ut 18 maj 2007, tillsammans med 11 andra band, bland andra Weeping Willows, Backyard Babies, Moneybrother och Hellacopters. Skivan heter Ge fan i våra vatten och alla pengar går till fiskarna och deras vatten. Det är en välgörenhetsskiva som är gjord för att bevara de svenska fiskevattnen och förhindra att de förorenas.

Millencolin planerar att släppa ett nytt album tidigt i andra kvartalet år 2008. Inspelningarna börjar den 1 november 2007 och sker i Sound Lab Studios Örebro.[1]

Medlemmar

* Nikola Sarcevic - sång, bas (1992- )
* Mathias Färm - gitarr (1992- )
* Erik Ohlsson - gitarr. Född i Örebro 2 juli 1975. Jobbar även som grafisk designer. (1992- )
* Fredrik Larzon - trummor (1993- )

Redigerad av arrdis den 22 aug 2007, 17:56

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.