Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Michael Monroe

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Michael Monroe (Matti Fagerholm, ibland som Macke Fagerholm eller Makkonen) är en finsk musiker, mest känd som sångare för glamrockbandet Hanoi Rocks.

Michael har förutom sitt arbete med Hanoi Rocks gett ut fem soloskivor och kollaborerat med en uppsjö av olika artister. Han är en multiinstrumentalist som spelar bland annat gitarr, bas, piano, saxofon och munharmonika. Michael nådde aldrig stjärnstatus (tvärtom verkar han på senare år ha gjort det mesta för att komma undan den), men har fungerat som en förebild för många stora 80-tals- och 90-talsartister.

Hanoi Rocks återförenades och har spelatde in 3 skivor på 2000-talet innan de beslutade att för alltid splittras igen. Av originalmedlemmarna fanns då Michael Monroe och gitarristen Andy McCoy kvar.

Biografi

De tidiga åren: Helsingfors

Michael Monroe föddes som Matti Fagerholm 17 juni 1962 i Helsingfors. Sonen till en av Finlands stora radiopersonligheter (Pentti Fagerholm) visade tidigt musikalisk talang och grundade 1971 sin första grupp, Black Magic (efter Black Sabbath), tillsammans med sin bror och sin kusin Olli Hildén. Gruppen bytte senare namn till Hoople (efter Mott the Hoople). Mellan 1976 och 1979 spelade Michael i ett band som hette Madness (inte att förväxla med den brittiska gruppen Madness) som bestod av Michael, Mikko Tiililä, Pera Pirkola och Kari Kuosa. Gruppen övade i samma utrymmen under Tölö kyrka som Andy McCoys band och här träffades ynglingarna som skulle bli en dynamisk duo i framtiden.

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

27 126lyssnare totalt
602 514skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare

Nyhetsbrev per e-post

Universal Music Group Få exklusiva turné-, utgivnings- och kampanjuppdateringar om Michael Monroe från Universal Music.