Biografi

Love var en amerikansk psykedelisk rockgrupp som bildades i Los Angeles år 1965. Det var gitarristen Arthur Lee som tog intiativ till formandet av gruppen, en gitarrist som inte lyckats så särskilt bra med tidigare projekt. Han fick kontakt med gitarristen Bryan MacLean, och efter ett tag hade man förutom Lee och McLean uppsättningen Alban Pfisterer på trummor, Ken Forssi på elbas, och John Echols på gitarr.

Gruppens stil var kraftigt inspirerad av The Byrds som också kom från trakten. År 1967 kom Forever Changes, enligt många gruppens bästa album. Här fanns låtar som ”Alone again or”, ”Andmoreagain”, och ”The Red Telephone”. De blev inga hittar men räknas som mycket fint arrangerade musikstycken.

I slutet av 1960-talet, kring 1968 bröt Lee upp originaluppsättningen av Love. Detta var enligt många en utmärkt uppsättning musiker som kunde gått långt. Istället hyrde han in studiomusiker, och detta medförde att soundet inte alls blev lika bra och typiskt för gruppen som tidigare. Att detta skedde ska ha berott på hans labilitet i och med hans drogmissbruk.

När detta skett var gruppens storhetstid förbi. Albumen som gavs ut i början på 1970-talet blev inte lika uppmärksammade som tidigare album (Da Capo, Forever Changes) och 1974 hade Love upplösts.

När Love var som störst ska Jim Morrison, sångaren i legendariska The Doors ha sagt att deras motiv var att bli lika stora som Love, något man kan säga att dem lyckades med, om inte mer.

Diskografi

* Love (1966)
* Da Capo (1967)
* Forever Changes (1967)

Ej originaluppsättning av medlemmar

* Four Sail (1969)
* Out Here (1969)
* False Start (1970)
* Reel to Real (1974)

Redigerad av arrdis den 29 okt 2007, 16:08

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.

Mer information

Från andra källor.

Länkar