Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Lisa Mitchell

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Lisa Helen Mitchell föddes i England den 22 mars 1990 och migrerade till New South Wales i Australien när hon var tre år gammal. Hon är äldst av två syskon i en familj som bor i utkanten av Albury, Australien. Hennes karriär började när hon var tolv år och började ta gitarrlektionjer med fokus på rock och folk. Inte långt efter det så var hon frontkvinna i ett coverband som kallades Chrome som spelade på lokala cafén.

Hennes egentliga genombrott kom när hon deltog i Australian Idol. Hon blev direkt populär och juryn sa att hon var ”det bästa musikaliska som någonsin kommit från detta land”. Under tiden hon var med där framträdde hon med Collide, Diamonds on the Inside, Fall at your Feet och Heart of Glass. Bortsett från de positiva kommentarerna så kände sig Lisa sårbar utan sin gitarr.

Hon blev tillslut återförenad med det när hon framförde en sällsynt låt från Coldplay som heter See You Soon. Bortsett från pressen att framföra den bra, eftersom hon hade ett sådant gott rykte om att vara en äkta gitarrspelande låtskrivare så lyckdes hon förtrolla miljoner tittare. Efter ytterligare två framträdanden, inklurerat en egen låt kallad Too Far Gone så lämnade Lisa showen självmant.

Strax efter att ha lämnat showen blev hon erbjuden ett par skivkontrakt men nekade erbjudandena, ”ett sådant album skulle inte bli som jag vill”.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

167 519lyssnare totalt
2 964 266skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.