Biografi

Lambchop är ett amerikanskt band bildat 1993 i Nashville, Tennessee. Då de tagit influenser från många olika håll är de svåra att placera genre-mässigt, men de beskrivs ofta som alt-country.

1986 bildades bandet Posterchild av sångaren Kurt Wagner, gitarristen Jim Watkins och basisten Marc Trovillion. Banduppsättningen utökades efterhand med flera instrument och 1993 bytte man namn till Lambchop. Samma år släpptes singeln Nine och året efter albumdebuterade de med I Hope You’re Sitting Down/Jack’s Tulips. Medlemmarna i bandet, som mest har man varit uppe i 16 stycken, har varierat under åren, men alltid med Wagner som frontman och låtskrivare.

Diskografi

* 1994 – I Hope You’re Sitting Down/Jack’s Tulips
* 1996 – How I Quit Smoking
* 1997 – Thriller
* 1998 – What Another Man Spills
* 2000 – Nixon
* 2001 – Tools in the Dryer
* 2002 – Is a Woman
* 2004 – Aw C’mon
* 2004 – No You C’mon
* 2006 – The Decline of Country and Western Civilization, Pt. 2
* 2006 – Damaged
* 2008 – OH (Ohio)

Redigerad av morbrorFrans den 14 feb 2009, 22:11

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.