Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Il Divo

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Idén till gruppens bildning kom från Simon Cowell efter att ha lyssnat till Andrea Bocelli och Sarah Brightmans tolkning av ”Con te partirò”. Han kom på att han älskade sång men inte opera, så han bestämde sig för att bilda en multinationell-grupp (Frankrike, Schweiz, Spanien, och USA) som lät som The Three Tenors men sjöng poplåtar och såg ut som stiliga Armani-modeller.

Cowell sökte ungdomar från hela världen som skulle vilja vara med i Il Divo-projektet. Han sökte i 2 år, från 2001 till december 2003, när den fjärde medlemmen i Il Divo - den amerikanske tenoren David Miller - kom med. Il Divo består av en spansk opera- och zarzuela-baryton, Carlos Marín, en fransk popsångare, Sébastien Izambard, och två klassiskt tränade tenorer, schweizaren Urs Bühler och amerikanen David Miller. Inspelningen av deras första album startades 2004 i Sverige.

Gruppens första album, Il Divo, innehåller tolkningar av Frank Sinatras hit ”My Way”, Toni Braxtons hit ”Unbreak My Heart” (”Regresa a Mi”), en tolkning av Ennio Morricones musik till filmen The Mission med namn ”Nella Fantasia” och ett antal andra sånger på spanska, engelska, och italienska, bl.a låten Paserà som vann pris på San Remo-festivalen 2004 och den svenskförfattade originallåten ”Mama”.

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

281 794lyssnare totalt
3 364 861skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare