Hollywood Undead är ett band som blandar Core och rap. Bandet kommer ursprungligen ifrån Kalifonien. Bandet har sitt ursprung i 2005 från en låt som heter ”The Kids” som Deuce och J-Dog publicerade på MySpace till positiva recensioner och som ledde till att de bildade gruppen Hollywood Undead med sina vänner Johnny 3 Tears, Charlie Scene, Funny Man, Da Kurlzz , Och Shady Jeff. Shady Jeff slutade senare och lämnade bandet med bara sex medlemmar kvar. Under sina första nio veckor på MySpace de hade nästan en miljon ”plays” och 2006 sades de leda MySpace lista över de främsta osignerade artisterna med över 8 miljoner ”plays”. I november 2008 hade bandet över 440.000 vänner på MySpace.

Bandet uppträder i personliga masker för att uppehålla en viss mystik. Detta kom från deras MySpace-sida som de fyllt med bilder av sig själva i hockeymasker. De gjorde sin live debut i augusti 2008 på Virgin Mobile Festival efter att ha fått vinnande 285.000 röster, över hälften av de totala, i en Book the Band tävling mot fyra andra band. Deras populära låt ”Undead” är med på Madden NFL 09 och kom ut som en officiell singel den 19 aug 2008, vilket gjorde den till den andra singeln från Swan Songs.

Även om gruppen undertecknade ett rekordstort avtal redan 2005, tillbringade de nästan tre år på deras debutalbum. Hollywood Undead har tecknat ett avtal med A & M / Octone Records och de släppte deras debutalbum Swan Songs den 2 september 2008. Swan Songs nådde #22 på Billboard 200 under sin första vecka genom att sälja 21.000 exemplar.

Redigerad av Kexchokladen22 den 29 jul 2009, 14:55

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 3. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.