Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Hole

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Hole var ett amerikanskt grunge-rockband bildat 1989 och splittrat 2002. Återförenades 2009.

Från början var det Courtney Love (sång & gitarr), Eric Erlandson (gitarr), Jill Emery (bas) och Caroline Rue (trummor).

1992 byttes Emery ut mot Leslie Hardy och Rue mot Patty Schemel. 1993 byttes Hardy ut mot Kristen Pfaff. 1994 dog Pfaff av en överdos heroin, alternativt drunkning, och ersattes av Melissa Auf Der Maur. 1995 tillkom Zeena Parkins tillfälligt som harpist. 1998 lämnade Schemel bandet och byttes ut mot Samantha Maloney.

Hole släppte tre album som anses vara väldigt olika. Med deras tidigare karriär blev dom till ett av de största banden på Grungescenen och Courtney Love var ett av det tidiga 90-talets mest klart lysande stjärna. Hole ändrades med Celebrity Skin-albumet till ett mer pop/rock band och fick ett kommersiellt genombrott och nominerades till 2 grammys. 1999 splittrades bandet, även om rättegångar och förhandlingar angående bandet skivkontrakt pågick till 2002.

I slutet av 2009 så återförenades bandet med Courtney Love som den enda originalmedlemen. De nya medlemarna är Micko Larkin (gitarr), Shawn Dailey (bas) och Stu Fisher (trummor). Det nya albumet Nobody’s Daughter släpptes den 26 April.

Diskografi
Studioalbum
1990 - The First Session (EP)
1991 - Pretty on the Inside
1994 - Live Through This
1995 - Ask For It (EP)
1997 - My Body, The Hand Grenade (Samlingsalbum)
1998 - Celebrity Skin
2010 - Nobody’s Daughter

Singlar
1990 - Retard Girl
1991 - Dicknail

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

801 778lyssnare totalt
16 026 969skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare

Nyhetsbrev per e-post

Universal Music Group Få exklusiva turné-, utgivnings- och kampanjuppdateringar om Hole från Universal Music.