Biografi

Harpo är ett artistnamn för Jan Svensson, svensk popmusiker, född i Stockholm den 5 april 1950.

Han slog igenom 1973 med låten Honolulu. Under 1970-talet hade han flera låtar på topplistor i såväl Sverige som utomlands; bland annat Sayonara, Moviestar, Television och Horoscope.

Harpo bor med hustrun (sedan 35 år) på en gård utanför Halmstad, där han föder upp hästar. Han ägnar också mycket av sin tid åt att måla tavlor. I Sverige märker man inte mycket av Harpo musikaliskt numera, men i Tyskland är han fortfarande populär och framträder mer eller mindre regelbundet där.

Diskografi

* Leo The Leopard (1974)
* Harpo & Bananaband (1975)
* Moviestar (1975)
* Harpo Smile (1976)
* Harpo Hits (1977)
* The Hollywood Tapes (1977)
* Jan Banan (1978)
* Råck änd råll rätt å slätt (1979)
* The Fool Of Yesterday (1981)
* Lets Get Romantic (1984)
* London (1988)
* Harpo (1992)
* Samlade hits (1995)
* Jan Harpo Svensson 05 (2005)

Redigerad av arrdis den 16 apr 2008, 15:36

Källor

wikipedia.se

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.

Mer information

Från andra källor.

Länkar
Skivbolag