Biografi

Gang Starr är en amerikansk hiphopduo bestående av rapparen Guru och producenten och DJ:n Premier. Har rappat med personer som Snoop Dogg, Jadakiss och Lil Chain.

Debutalbumet No More Mr. Nice Guy bestod av skrytrap och några kärlekssånger. Från och med andra albumet Step in the Arena har Gang Starr karaktäriserats av såväl social och politisk kommentar, som Gurus battlerap. Även om Guru härstammar från Boston, Massachusetts och DJ Premier från Houston, Texas, förknippas duon starkt med New Yorks hiphopscen. Gang Starr uppvisar vad som anses vara ett typiskt östkustsound, ett sound vars definition duon i stor utsträckning präglat.

Sedan 2005 har Gang Starrs status varit oklar, då Guru och DJ Premier kommit med motsägande utsagor om gruppens vara eller icke vara.

Diskografi
No More Mr. Nice Guy 1989
Step in the Arena 1991
Daily Operation 1992
Hard to Earn 1994
Moment of Truth 1998
The Ownerz 2003

Redigerad av bckman den 3 sep 2008, 10:37

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.