Biografi

Eskobar är en svensk popgrupp, bildad 1995 i Åkersberga, cirka 3 mil norr om Stockholm. Gruppen består av sångaren Daniel Bellqvist, gitarristen Frederik Zäll och Robert Birming på trummor.

Bandet grundades under namnet Fish or Fantasy. Då fanns också sångaren Staffan Atling med i bandet. Han gick i samma skola, Röllingby gymnasium, som resten av bandet och det var där de hittade honom. Han lämnade senare då han inte var nöjd med den mer popiga musikaliska inriktning som bandet hade tagit. Den nuvarande sångaren, Daniel Bellqvist, spelade då bas.

De har bland annat samarbetat med Heather Nova med vilken de hade en stor hit i början av 2000-talet. Med sin fjärde skiva hade de även startat ett eget skivbolag, Gibulshi records.

Deras femte skiva, ”Death in Athens” kommer släppas någon gång under våren 2008, men det är redan klart att den kommer att ha 12 spår och att första singeln är den discoinfluerade ”As the World Turns”.

Eskobar kommer att delta i den svenska Melodifestivalen 2008, med melodin Hallelujah New World.

Diskografi
‘til we’re dead (2000)
There’s only now (2001)
A Thousand Last Chances (2004)
Eskobar (2006)
Death in Athens (2008)

Redigerad av bckman den 17 jan 2008, 14:41

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.