Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Dimebag Darrell

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Dimebag Darrell (Darrell Lance Abbott), född 20 augusti 1966 i Dallas, Texas, USA, död (mördad) 8 december 2004 i Columbus, Ohio, musiker.

Han var gitarrist i banden Pantera, Damageplan och Rebel Meets Rebel. Hans banbrytande riff och soloteknik har inspirerat musiker världen över och hans gladlynta sinne finns fångat på Panteras officiella videosläpp; Cowboys From Hell, Vulgar Video och 3 Watch It Go. Även en video har släppts efter hans död, döpt till DimeVision - The Fun I Have. Dimebag var inte bara känd för sitt gitarrspel utan även för sitt glada humör, stora hjärta och omtanke för sina nära och kära. Var yngre bror till Vinnie Paul.

Under en konsert på turné med Damageplan efter att de släppt sitt första album blev gitarristen Dimebag Darrell skjuten till döds tillsammans med tre andra (exklusive mördaren själv) på en bar i Ohio den 8 december 2004 av 25-åriga marinsoldaten Nathan Gale. Gales sköts själv till döds av polisen James Niggemeyer i samband med händelsen. Niggemeyers ingripande, endast två minuter efter larmet, tros ha räddat flera liv då Gales vid tillfället höll gisslan. Bakgrunden till mordet tros vara Gales mentala instabilitet i kombination med en otrolig Pantera-fanatism. Vänner till Gales hävdade bl a att Gales påstod att det var han och ingen annan som var upphovsman till Panteras låtar och att dessa blivit stulna av bröderna Abbott och Pantera. När sedan Pantera splittrades kollapsade Gales låtsasvärld och han skyllde upplösningen av bandet på bröderna Abbott och beslöt att ta hämnd på dem. Han gjorde faktiskt ett försök att komma upp på scenen vid två tidigare Damageplan-spelningar men avvisades då av vakterna (oklart om han vid dessa tillfällen var beväpnad).

Videor

Lyssnartrend

3 603lyssnare totalt
27 281skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare