Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Den Flygande Bokrullen

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Den Flygande Bokrullen är en svensk orkester som spelar klezmermusik. Klezmer har sitt ursprung i den musik som framfördes av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till 2:a världskriget. Den moderna klezmermusiken har dock väldigt lite gemensamt med sin anfader. Klezmermusiken har influerats starkt av bland annat Östeuropeisk folkmusik och romsk musik. När många Östeuropeiska judar flyttade till USA i slutet på 1800-talet och början av 1900-talet och tog med sig musiken påverkades den dessutom så småningom av amerikansk populärmusik, främst jazzen. Det är musiken från den här tiden (tidigt 1900-tal) DFB mestadels låter sig inspireras av. Under den här tiden i USA gjordes - enligt många - de bästa inspelningarna som finns med klezmermusik överhuvudtaget.

Den Flygande Bokrullen har bl. a. spelat på internationella festivaler i Wien, Warszawa, Lublin, Fürth, Oslo, Zabkowice Slaskie, på Copenhagen Jazz House, Hackesches Hoftheater i Berlin, Fasching, Vattenfestivalen, Nefertiti, Re:Orientfestivalen (3 gånger), Arvikafestivalen (2 gånger), Mejeriet i Lund, Storsjöyran samt en finsk festival. DFB har också medverkat i svensk (SVT och TV4, bl a Nyhetsmorgon) och utländsk radio och TV upprepade gånger. DFB är dessutom en ofta anlitad bröllops- och festorkester.

Deras första skiva släpptes i december -96 och den andra skivan ”20th Century Klezmer” den 3:e oktober -98. Den 5:e juni 2000 kom ”Electronic EP”. Den tredje fullängdsskivan släpptes 21:a maj 2002 och heter Tarrschwein.

Videor

1234

från albumet Shuff

Fler videor

Toppalbum

Lyssnartrend

9 536lyssnare totalt
65 299skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.
 • Art_Cry

  Zefki!

  22 okt 2011 Svara
 • raum

  Wow, die sind echt fantastisch - komme nicht umhin alles zu kaufen :)

  6 aug 2010 Svara
 • Vaaram

  wunderbar! danke!

  19 maj 2009 Svara
 • Analdistortion

  Inte bara skön musik, sköna personer också!

  7 dec 2008 Svara
 • Almarilsyn

  <3

  14 maj 2008 Svara
 • ivanprokhorenko

  fantastish

  4 aug 2007 Svara
 • Iseli

  hummmm.... absinth taggen är väldigt intressant... men visst... ok... Annars ville jag bara säga att bokrullen är ett av de bästa livebanden jag sett. får ni chansen så ta den! Tokdans hela natten!

  29 apr 2007 Svara

Topplyssnare