Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

David Lindgren

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Johan David Stellan Lindgren, född 28 april 1982 i Ersmark, är en svensk sångare och musikalartist.

Lindgren gick teaterlinjen på gymnasiet och studerade därefter tre år på Performing Arts School i Göteborg. Han har medverkat i musikaler som Mamma Mia! i Tyskland och High School Musical i Malmö och på Göta Lejon i Stockholm. Lindgren har också arbetat vid Wallmans Salonger i Helsingborg samt flera år på Cabaret Lorensberg i Göteborg. Säsongen 2009-2010 spelade han huvudrollen Link i den svenska uppsättningen av musikalen Hairspray på Chinateatern i Stockholm.

27 mars 2009 var han med i Så ska det låta på SVT och tävlade i samma lag som Kikki Danielsson och Putte Nelsson. 14 maj 2010 var han med i Så ska det låta för andra gången och tävlade i samma lag som Jessica Heribertsson. 20 januari 2013 var Lindgren med i Så ska det låta för tredje gången och tävlade i samma lag som Jennifer Brown.

Lindgren deltog i Melodifestivalen 2012 med bidraget Shout It Out. I den andra deltävlingen i Göteborg den 11 februari 2012 tog sig hans låt vidare direkt till finalen i Globen den 10 mars. I finalen slutade han på fjärde plats med lika många poäng som trean Ulrik Munther. Munther tog tredjeplatsen tack vare fler tittarröster.

Lindgren medverkade i Melodifestivalen 2013 med bidraget ”Skyline”, skriven av Fernando Fuentes, Henrik Nordenback och Christian Fast. Bidraget gick vidare från deltävling 1 direkt till finalen och hamnade där på en åttonde plats.

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

22 489lyssnare totalt
223 810skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare