Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Christina Aguilera

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Christina Maria Aguilera, född 18 december 1980 i Staten Island, New York, USA, är en amerikansk sångerska och låtskrivare.

Biografi

Christina Aguilera växte upp i Pittsburgh-förorten Wexford i Pennsylvania med pappan Fausto, en militär som härstammar från Ecuador och mamman Shelly, en irländsk/amerikansk violinist. Tidigt insåg Christinas föräldrar att hon hade en stor talang, och redan som femåring uppträdde hon i området där hon växte upp och blev direkt mycket uppmärksammad för sin stora röst. När Aguilera var nio år medverkade hon i TV-showen Star Search, där hon sjöng en mycket krävande Etta James-låt. Hon vann dock inte tävlingen. Ett år senare gick Christina på audition för TV-serien The Mickey Mouse Club, hon förbluffade casting-juryn med bl.a. en version av Mariah Careys låt ”Vision of Love”. Hon var dock för ung för att bli uttagen till programmet. Två år senare kontaktades Christinas Mor igen och de åkte ner till Orlando där fick hon en roll; hon tillbringade flera år med att dansa, sjunga och spela teater med framtida konkurrenterna Britney Spears och Justin Timberlake. Under alla år som ung blev Christina mobbad och kränkt av vissa klasskamrater, mest på grund av att de inte klarade av att hon var så talangfull och påpassad redan som barn. till dem har hon bl.a. tillängnat sin låt Fighter. Låten förklarar hur hon blivit starkare, och att hon struntade i vad de sade för att hon visste att det inte var sant.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

2 538 980lyssnare totalt
107 823 992skrobblingar totalt
#210 i sista veckans lista
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare

Nyhetsbrev per e-post

Universal Music Group Få exklusiva turné-, utgivnings- och kampanjuppdateringar om Christina Aguilera från Universal Music.