Biografi

Chords,eller Jens Resch som han egentligen heter, föddes år 1978 i Lund. När han var 14 år gammal började han att lyssna på beats och skriva texter som matchade. Han umgicks med bl.a Måns Asplund (från Breakmecanix) och när han var 16 år gammal så spelade han in sina första låtar i studio.

Det första album han köpte var Michael Jackson’s ”Bad”, han var bara 10 år då, men började redan att influeras av artister som ”Run DMC”. Nuförtiden så är det troligast att du hör gamla soulklassiker,hiphop eller reggae ur hans högtalare. Han har alltid haft en stor passion för musik, även om han arbetat med och studerat andra saker också, han har faktiskt jobbat extra på JuJu Records. År 2001 skrev han skivkontrakt med JuJu Records.

2003 släpptes hans debutalbum som gästades av bl.a Rantoboko,Promoe,Timbuktu och Masta Ace. Meningen med albumet var att ta tillbaka hip hopen till sina grundelement ”Enkla beats för gatorna, intelligenta texter och en rolig resa för lyssnaren. ”Ingen gör Hip Hop album längre”.

Chords jobbar för tillfället själv, men är med i Helt Off, tillsammans med M.O.N.S från breakmecanix och Timbuktu. 2004 släppte de det självbetitlade minialbumet ”Helt Off”. Han är även med i ”Smuts & Co” tillsammans med Organism 12, som släppte en EPn ”Lågbudget/Inferno” 2001. Tidigare har han varit med i ”Chords & Scissors” tillsammans med Scissors och ”Down South Ballers” tillsammans med Marcus Saxell, T.R, Nicholas L och Scissors.

2008 släppte Chords sitt andra soloalbum ”Things we do for things” och turnerar nu Sverige runt med ett eget stort namn på den svenska Hiphop scenen. Chords kritikerrosade andra album gav också Chords en grammis nominering för bästa Hiphop/Rnb/Soul 2008.

Redigerad av chrippa89 den 16 dec 2008, 23:15

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 2. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.