Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Chimaira

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Cleveland, Ohio, USA (1998 – nuvarande)

Chimaira är ett metalband från Cleveland, Ohio, USA, bildat 1998. Namnet är taget från ordet ”chimera” som är ett monster med tre huvuden inom den grekiska mytologin.

Chimaira spelar inte direkt , vilket är en ”extrem” sub-genre av , men något åt det hållet. Ett modernt sound, ofta tunga och smått avancerade riffs och trumkomp, och en ganska typisk sångstil till detta.

Medlemmar

* Mark Hunter - Vocals
* Rob Arnold - Lead Guitarist
* Andols Herrick - Drums
* Matt DeVries - Rhythm Guitarist

* Chris Spicuzza - Keyboards, samples, backing vocals
* Jim LaMarca - Bass

Diskografi

* 2000 – This Present Darkness (EP)
* 2001 – Pass Out of Existence
* 2003 – The Impossibility of Reason
* 2005 – Chimaira
* 2007 – Resurrection
* 2009 – The Infection

Videor

Toppalbum

Spelningar

Lägg till spelning

Lyssnartrend

451 315lyssnare totalt
13 454 100skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare