Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Charta 77

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Charta 77 är ett svenskt punkband från Köping som bildades 1983.

Charta 77 bildades i trappan utanför dansgolvet i Köpings Folkets Park av en smått berusad Per Granberg (bas & sång) och en spiknykter Johnny Smedberg (gitarr). Pers gamla band (N.O.S) hade just spruckit och han visste att Johnny letade nytt band att spela med. Martin Nordberg (trummor) kontaktades och första sättningen av det som skulle bli en av Sveriges mest långlivade punkgrupper var ett faktum. För under sin 24 år långa karriär har punkhits som ”Lilla björn och lilla tiger”, ”Vykort från Rio”, ”Grisfesten” och ”Ensam Kvar” släppts.

Per Granberg var också den som startade Birdnest Records, ett punkskivbolag, för att kunna ge ut sin egen musik. Han är nu skivbolagsdirektör på detsamma. Ledstjärnan under hela karriären har enligt bandet varit att ha kul och att strunta i vad andra tycker om musiken. De har under karriären spelat pop, punk, punkmusikal och rock.

Charta 77 har gjort sig ett stort namn som ett mycket bra liveband, och är alltid en populär akt på musikfestivaler. 2013 ger sig gruppen i i studio och detta resulterar i en tre låtars singel under namnet ”… stolt att vara Svensk?”

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

14 185lyssnare totalt
772 098skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Topplyssnare