Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Broder Daniel

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

1987 träffades Henrik Berggren och Daniel Gilbert då de båda började i högstadiet på Samskolan i Göteborg. De delade intresset för musik och ”ett visst förakt” mot de flesta som gick på skolan, som har ett rykte i Göteborg som skola för överklassungar. De blev även vänner med Håkan Hellström,Theodor Jensen och Johan Neckvall. Tillsammans så var de ett gäng som vände alla andra på skolan ryggen och satte sig i något av hörnen på skolgården och rökte. Henrik och Daniel bildade Broder Daniel tillsammans 1989 för att få social respekt. De båda pojkarna känner sig som bröder och eftersom de båda heter Daniel (Henrik Berggren heter Daniel i andra namn) så blir Broder Daniel namnet på bandet. Samtidigt bildar Håkan, Theodor och Johan bandet little wing som spelade Jimi Hendrix covers. Daniel Gilbert fixar en replokal som banden delar på och Håkan börjar även spela trummor i Broder Daniel.
De tidiga åren ägnades åt att finna rätt musikstil.

År 1993 började pressen uppmärksamma bandet. År 1994 så skulle Broder Daniel spela på KB i Göteborg. Håkan ville att ett par kompisar skulle få vara med i logen vilket ledde till ett bråk mellan Håkan och Daniel. Men de spelade.
Jimmy Fun Music upptäcker Broder Daniel och några demos senare hade de fått en utgivare. Senare fick de också kontrakt med EMI Music Sweden.

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

134 138lyssnare totalt
3 473 805skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.