Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Anekdoten

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Anekdoten är en svensk progressiv rockgrupp. Tillsammans med Änglagård och Landberk utgjorde de fronten på en våg av mellotronbaserade band i början av 1990-talet.

Bandet bildades 1990 i Borlänge som trion King Edward och spelade då mest King Crimson-låtar. 1991 kom cellisten Anna Sofi Dahlberg med i gruppen och de spelade sedan allt mer eget material, samt bytte namn till Anekdoten. Gruppens debutalbum, Vemod, släpptes 1993.

Medlemmar

* Jan Erik Liljestrom - elbas och sång
* Nicklas Barker - gitarr, mellotron och sång

* Peter Nordins - trummor och slagverk
* Anna Sofi Dahlberg - mellotron, keyboards, cello och sång

Diskografi

* 1993 - Vemod
* 1995 - Nucleus
* 1997 - Live EP (4 spårs livealbum)
* 1998 - Official Bootleg - Live in Japan (livealbum)
* 1999 - From Within
* 2003 - Gravity
* 2005 - Waking The Dead, Live In Japan 2005 (livealbum)
* 2007 - A Time Of Day

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

79 233lyssnare totalt
1 221 662skrobblingar totalt
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.
  • Zuetamiush1

    Next album? When it will be? :]

    7 maj 19:11 Svara
  • mauromazzo

    I'm ready for the next album.

    2 maj 23:03 Svara
  • Zuetamiush1

    Friend of mine recommended this band to me. I love the mellotrons and this goddamn heavy bass...something beautiful!

    17 apr 14:20 Svara
  • Gabriel_Opeth

    great band

    19 nov 2013 Svara
  • LakeGlade12

    Looks like they answered my question :D http://www.anekdoten.se/new-album-underway/

    31 maj 2013 Svara
  • LakeGlade12

    Any news about them releasing a new album? Its been ages...

    28 maj 2013 Svara
  • torge_d

    Hey fellow Anekdoten listeners, my instrumental progressive rock band Ysma has just released their first album, Vagrant. It's fully streamable and two songs can be downloaded for free. Feel free to check it out and post what you think! :)

    1 maj 2013 Svara
  • dalviodias

    They don't ad that energy on stages anymore.

    29 apr 2013 Svara
  • activewaste

    Think of factory made pop artists, which is 80% of all music, of how close they are to each other. Compared to that "verse-verse-chrous-verse-chorus-bpart/solo-chorus" music, Crimso and Anekdoten are miles apart

    14 mar 2013 Svara
  • activewaste

    Even though I agree, they have a Crimson influence, these guys are really their own. Even if their crimsonesque "Nucleus" is still my favourite album, title track, harvest and this close to the sky are the 3 single best Anekdoten pieces ever, and (in spite of King Crimson being my 2nd most listened to artist in last.fm) better than any album Crimso ever did.

    14 mar 2013 Svara
  • JBThazard

    "AneKCdoten!" As if their King Crimson influence wasn't obvious enough...

    22 okt 2012 Svara
  • unkindik

    случайно услышал gravity, очень понравилось

    14 okt 2012 Svara
  • Vladlen_Tepes

    AneKCdoten!

    19 sep 2012 Svara
  • returnfromexile

    Glad i stumbled over this band. One of the best progrock bands i've heard in awhile.

    13 aug 2012 Svara
  • vermilion_helix

    Nucleus is my first Anekdoten album and it soon becomes my favorite of all their releases until now. The second album I've gotten into was 'A Time of Day' gotta love that Camel tune from 'In For A Ride' track. Currently starting to get into From Within atm

    14 jun 2012 Svara
  • JBThazard

    Nucleus is still my favorite. Their heavier style seems more unique than newer albums.

    6 jun 2012 Svara
  • prog73

    It's not so easy to get into their older stuff when you started with A Time Of Day and Gravity. But now, Nucleus totally got me - Book Of Hours is a masterpiece!

    3 jun 2012 Svara
  • iconan

    Anekdoten group of absolute importance in the whole the world scene: ... the sublimation energy. -.-.-.-. om hari om ..... ॐ

    6 maj 2012 Svara
  • aybesea69

    Outrageously good!

    15 mar 2012 Svara
  • Strawb77

    do.

    29 feb 2012 Svara
  • Alla 256 hojtningar

Lyssnar nu

Topplyssnare