Upptäck ny musik

Last.fm är en tjänst för att upptäcka musik som ger dig personliga rekommendationer baserat på musiken du spelar.

Starta din Last.fm-profil Stäng fönster

Alicia Keys

Taggar

Allas taggar

Fler taggar

Biografi

Alicia Keys, eg. Alicia Augello Cook, född 25 januari 1980 på Manhattan, New York City, New York, USA, är en amerikansk sångerska och pianist.

Keys blandar musikstilar som hiphop, r&b, soul och jazz. Hon upptäcktes vid 14 års ålder och skrev kontrakt med Arista Records 1998. Hon har sedan dess släppt 3 album. Hennes första album sålde mer än 50 000 exemplar dagen det släpptes. Hon har bl.a. inspirerats av Marvin Gaye och Stevie Wonder och gör musik som kan förknippas med Amerie och Mary J. Blige. Det finns en dvd som berättar hennes liv från att börja i Professional Performance Art School på Manhattan till att bli en internationell stjärna.

Diskografi

Studioalbum

* 2001 - Songs in A Minor
* 2003 - The Diary of Alicia Keys
* 2005 - Unplugged

Singlar

* 2001 - ”Fallin’”
* 2002 - ”A Woman’s Worth”
* 2002 - ”How Come You Don’t Call Me”
* 2002 - ”Girlfriend”
* 2003 - ”You Don’t Know My Name”
* 2004 - ”If I Ain’t Got You”
* 2004 - ”Diary”
* 2004 - ”Karma”
* 2005 - ”Unbreakable”
* 2005 - ”Every Little Bit Hurts”
* 2007 - ”No one”

Videor

Toppalbum

Lyssnartrend

2 035 894lyssnare totalt
43 635 836skrobblingar totalt
#275 i sista veckans lista
Trend senaste lyssnare:

Börja skrobbla och följ din lyssnarhistorik

Last.fm-användare skrobblar musiken de spelar i iTunes, Spotify, Rdio och över 200 andra musikspelare.

Skapa en Last.fm-profil

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Lyssnar nu

Topplyssnare