Biografi

Émilie Simon är en fransk sångerska och kompositör som föddes 1978 i Montpellier, Frankrike.

Hon studerade lyrisk sång vid ett konservatorium i sju år innan hon påbörjade studier i forntidsmusik vid Sorbonne och senare elektronisk musik vid IRCAM. Sen försökte hon sig på jazz och rock tills hon slutligen gick tillbaks till elektronisk musik.

Émilie Simon skriver, komponerar och sjunger på alla sina album. Hon lägger ofta till en personlig touch i både arrangemang och produktion. Hon programmerar och redigerar ljudeffekter i de flesta av sina låtar.

I maj 2003, släppte hon sitt debutalbum Emilie Simon. Det elektroniska albumet var kritikerrosat och fortsatte med att bli en kommersiell framgång. För att främja sitt album, gjorde hon många liveframträdanden och TV-framträdanden i hela Frankrike. År 2004 belönades hon med en Victoire de la musique i ”Electronic Album” kategorin för albumet.

Två musikvideor gjordes för att främja Emilie Simon till låtarna Désert och Flowers. Den engelska versionen av Désert har en identisk musikvideo till den franska versionen. Emilie Simon släpptes åter i vissa delar av världen med extra spår. Trots att ha varit släppt i över 3 år var albumet fortfarande i de franska albumlistorna i slutet av januari 2007.

Redigerad av Mathias_705 den 18 mar 2013, 22:31

Källor

Hämtad från den gamla, ”felstavade” sidan: http://www.lastfm.se/music/+noredirect/Emilie+Simon

All text skriven av användare på denna sida är tillgänglig under licensen Creative Commons Attribution/Share-Alike.
Texten kan även vara tillgänglig under licensen GNU Free Documentation.

Faktaruta

Genererat från fakta markerade i wikin.

Inga fakta om denna artist

Du ser version 1. Se äldre versioner, eller diskutera denna wiki.

Du kan också se en lista med alla senaste wiki-ändringarna.

Mer information

Från andra källor.

Länkar
Andra stavningar