M83 på Tvornica kulture

M83 Tvornica kulture
tisdag 5 juni 2012

Ladda upp affisch

Concert

Med How Convinient

Tidigare spelningar
tisdag 5 juni 2012

Tvornica kulture

Pavla Šubića 2/Kneza Ljudevita Posavskog 1
10000 Zagreb
Kroatien
Visa på karta Visa på karta

Webb: www.tvornicakulture.com

M83, fantastičan glazbeni projekt španjolsko-francuskog glazbenika Antonya Gonzalesa, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak 05. lipnja.

Možda trenutno i najznačajnije ime indie electro scene, M83 u formi punokrvnog live banda dolaze u Zagreb na turneji na kojoj promoviraju fantastičan posljednji album ”Hurry Up, We’re Dreaming”, objavljen prošle godine. U vremenu u kojem forma albuma gubi utrku s EP i single izdanjima, Gonzales se odvažio objaviti dvostruki album koji je bez problema zasjeo na najviše pozicije najboljih albuma 2011. godine na svim relevantnim listama. Ona možda i najznačajnija, lista najboljih albuma web portala Pitchfork, postavila ga je na 3. mjesto najboljih albuma godine. Isti magazin proglasio je ”Midnight City”, prvi single s tog albuma, najboljom pjesmom objavljenom 2011. godine.

Vijest o dolasku M83 u Zagrebu stiže u trenutku kada se band nalazi između dva nastupa na ovogodišnjem Coachella festivalu, par dana nakon potvrde nastupa na Lollapaloozi, a zagrebački datum jedan je od prvih na europskoj turneji na kojoj u Tvornicu kulture dolaze samo par dana nakon svirke na Primavera festivalu u Barceloni. Iz svega toga je jasno da u Zagreb dolazi band ne u usponu niti u padu, već točno u trenutku kada je na vrhuncu snage, s fantastičnim aktualnim albumom i najvišim pozicijama na najvećim svjetskim festivalima.
A da stvar bude još bolja, Zagreb će biti jedan od rijetkih gradova koji će uživati u punom klupskom nastupu banda, u utorak 05. lipnja.

Nazvani po spiralnoj galaksiji Messier 83, M83 su osnovani 2001. u Francuskoj. Veći interes publike i medija dobili su drugim albumom ”Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts”, nakon čega je usljedila dugačka svjetska turneja. Do danas je grupa objavila šest studijskih albuma, remiksirala Placebo, Goldfrapp, Bloc Party i mnoge druge te odsvirala turneje sa Kings Of Leon, Killersima i Depeche Mode.

Diskografija:
”M83” (2001.)
”Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts” (2003.)
”Before the Dawn Heals Us” (2005.)
”Digital Shades Vol. 1” (2007.)
”Saturdays = Youth” (2008.)
”Hurry Up, We’re Dreaming (2011.)

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 120 kn kreću u prodaju u srijedu, 18.04. na svim prodajnim mjestima Eventima kao i na www.eventim.hr.
Za one koji vole old school hard tickets, takve će se u prodaji naći od petka 20.04. na službenim prodajnim mjestima:
Rockmarku, Berislavićeva 13
Tvornici Kulture, Šubićeva 2
Aquarius CD Shopu, Varšavska 13
Dancing Bear CD Shopu, Gundulićeva 7
Dirty Old Shopu, Tratinska 22
Dallas Music Shop, Teslina 10
Od srijede, 02.05. ulaznice će koštati 140 kn, a na dan koncerta, ako ih ostane u prodaji, cijena će iznositi 160 kn.
Dela med dig av denna spelning:

Foton

Laddar foton...

Tagga dina bilder på Flickr

Visa upp dina bilder från denna spelning genom att tagga dem på flickr.com med denna maskintagg:

Flickr

Hojtlåda

Lämna en kommentar. Logga in på Last.fm eller registrera dig.

Var du där?

Laddar…
Laddar…

Recensioner

se fler

Recensera denna spelning

Senaste aktiviteter

  • confidentliar gick på M83 på Tvornica kulture. mars 2014
  • jewellers-hands gick på M83 på Tvornica kulture. januari 2014
  • _dinsdale gick på M83 på Tvornica kulture. oktober 2013
  • Tinchey var intresserad av M83 på Tvornica kulture. juli 2013
  • nariz_grande gick på M83 på Tvornica kulture. november 2012
  • loversparade gick på M83 på Tvornica kulture. augusti 2012