Meddelande om Last.fm-radio

30 mar 2009

Efter att detta utannonserades har vi fått mycket feedback. Vi lyssnar och har skjutit upp datumet då radio blir en abonnemangstjänst utanför USA, Storbritannien och Tyskland. Läs mer om det här (på svenska) eller på vår blogg (på engelska).

24 mar 2009

Idag annonserar vi en kommande förändring angående hur Last.fm-radio fungerar i vissa delar av världen. I USA, Storbritannien och Tyskland förändras ingenting. I alla andra länder kommer lyssnandet på Last.fm-radio snart att kräva en liten abonnemangsavgift på 3 € i månaden. Det kommer att finnas en 30-låtars gratis provperiod och vi hoppas att detta kommer att övertyga folk att abonnera och fortsätta lyssna på radion. Allt annat på Last.fm (skrobbling, rekommendationer, listor, biografier, information om spelningar, videor, osv.) förblir gratis i alla länder, som det är nu.

Sedan vi sände vår första låt från Last.fm 2002 har vi fokuserat på att spela de rätta låtarna för rätt personer, att kompensera artister för spelandet av deras musik och att vara den bästa musiksajten på webben. Vi uppskattar stödet vi får från de 30 miljoner personer som använder Last.fm varje månad – en siffra som fördubblats sedan samma tid förra året. Vi arbetar med över 280 000 skivbolag och artister, många av vilka vi betalar direkt, och har byggt upp den största katalogen av alla plattformar med webbradio: över 7 miljoner låtar finns tillgängliga på Last.fm:s radiostationer.

För att även i fortsättningen kunna tillhandahålla den bästa musiktjänsten på webben, ber vi nu användare från länder utanför USA, Storbritannien och Tyskland att abonnera för 3 € i månaden. För detta får du obegränsad tillgång till Last.fm-radio och ett löfte om att vi kommer att arbeta hårt med att förbättra tjänsten under kommande år.